Advies nodig of direct telefonisch bestellen? Bel naar 03 8084 538

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzending
 • Pinbetaling bij levering
 • Bericht voor levering
 • Online veilig betalen

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

IN 10 STAPPEN NAAR EEN STRAK KUNSTGRAS GAZON

Je tuin onderhouden doe je zelf, dus waarom zou je ook je eigen gazon niet aanleggen met kunstgras? Om handige harry’s met groene vingers bij te staan, maakten we een instructievideo zodat je vanaf nu helemaal zelf je kunstgras kan aanleggen. Daarnaast maakten we voor jou ook een lijst met instructies, stappenplan en checklist, zodat je zeker niks over het hoofd ziet. Klaar voor onze video? Ready, set, go!

WAT HEB IK NODIG OM ZELF KUNSTGRAS TE LEGGEN?

Om zelf kunstgras te leggen heb je heel wat spullen nodig. Voorzie zeker een paar werkhandschoenen, een schep, kruiwagen, een wals of tristamper, rechte balk, hark en tuinslang. Maar wat kan er nog niet onbreken op je checklist?

HOE LANG BEN IK BEZIG MET KUNSTGRAS AANLEGGEN?

Met het plaatsen van een rechthoekig kunstgrasveld van 10 bij 4 meter zijn onze klanten gemiddeld ongeveer 2 uur bezig. Inclusief het grondwerk kom je al snel aan 6 uur. Bedenk wel dat de duur afhankelijk is van veel factoren. Zo is een oppervlakte van 10 bij 4 meter precies één rol. Wanneer de tuin breder of smaller is, zal je moeten gaan snijden en/of plakken, wat er voor zorgt dat je iets langer aan de slag zal zijn.

Ondervind je problemen met het leggen van je kunstgras of heb je nog vragen of de plaatsing? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!

HOE LEG JE KUNSTGRAS?

 1. Verwijder het oude gras. 

  Pak de schep en de kruiwagen en verwijder het oude gras en bladeren. Hark daarna de grond fijn.

  Leginstructie 1

 2. Breng een zandlaag aan.

  Verdeel het straatzand en leg een laag van 5 tot 10 cm dik.


  Leginstructie2

 3. Nivelleer.

  Nadien is het belangrijk om het zand zo goed mogelijk te nivelleren om zo een egaal gazon van kunstgras te kunnen krijgen. Druk eventueel aan met een roller.  Leginstructie3

 4. Leg het stabilitsatiedoek.

  Leg het stabilisatiedoek op de zandlaag en zet dit eventueel op de hoeken vast met een kunstgrashaak. Dit voorkomt onkruid en zorgt ervoor dat er geen deuken in het kunstgras komen wanneer hierop gespeeld of gesport wordt.


  Leginstructie4

 5. Leg het kunstgras.

  Rol het kunstgras uit en trek eventuele plooien recht. Let erop dat de richting waarin de grassprieten staan overal gelijk is.

  .

  .

  .

  Leginstructie5

 6. Snijd de naden

  Wanneer de oppervlakte breder is dan 4 meter zult u een naad krijgen. Let hierbij goed op of de vleug hetzelfde ligt.

  Sla vervolgens het kunstgras terug en snijd van beide kanten een rand van 2-3cm af (tussen de draden). Leg deze tegen elkaar aan en kijk of het goed ligt.


  Leginstructie6

 7. Lijm de naden.

  Als je de randen hebt afgesneden, leg je het kunstgras terug en plaats je kunstgrastape onder de naad. Wrijf het kunstgras op de tape en druk aan. Na een uurtje is dit verhard en liggen de kunstgrasmatten vast aan elkaar.


  Leginstructie7

 8. Snij het teveel aan kunstgras weg.

  Komt het kunstgras niet goed uit bij obstakels en muren? Snij het overschot weg met een stanleymes door de mat strak te trekken.

  .


  Leginstructie8

 9. Sla het kunstgras vast met haken

  Gebruik speciale kunstgrashaken om het kunstgras vast te zetten. Sla de haken met de hamer om de 50 cm langs de randen in de kunstgrasmat.

  Leginstructie9

 10. Borstel het kunstgras op.

  Omdat het kunstgras op een rol geleverd wordt, is het platgedrukt. Ga er nog even overheen met een kunstgrasbezem of een andere harde bezem en het ziet er in geen tijd perfect uit.

  Leginstructie10

 11. Bonusstap: Geniet!

  Je nieuwe kunstgrasveld ligt er nu mooi en strak bij. Stuur ons een foto, neem lekker wat te drinken en geniet ervan!


  Leginstructie11

Heb je toch nog problemen ervaren met het leggen van uw kunstgras? Neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder!