Advies nodig of direct telefonisch bestellen? Bel naar 03 8084 538

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzending
 • Pinbetaling bij levering
 • Bericht voor levering
 • Online veilig betalen

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kunstgras kopen: waar moet je aan denken?

Kunstgras is een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dé uitkomst wanneer je geen zin of tijd hebt om je tuin te onderhouden, maar wel van een mooie groene grasmat wilt genieten. Logisch dus dat je erover nadenkt om kunstgras te nemen. Maar waar moet je allemaal op letten als je kunstgras wilt kopen?

Spring direct naar een onderwerp:

De juiste kunstgrasmat kopen: waar moet je op letten?

Voor je kunstgras koopt, eerst gratis stalen aanvragen

Kunstgras bestellen: hoe werkt dat?

Het kunstgras is aangeschaft, wie gaat het leggen?

Tot slot: vraag altijd gratis stalen aan

De juiste kunstgrasmat kopen: waar moet je op letten?

Om het kopen van kunstgras zo eenvoudig mogelijk te houden, hebben wij de belangrijke stappen en beslissingen uitgelicht.

Waar komt het kunstgras te liggen? 

Komt je kunstgras in de tuin te liggen of zoek je een kunstgrasmat voor het balkon of terras? Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we van onze meer dan 40 verschillende soorten kunstgras al voorgeselecteerd welke soort vaak voor welke plek worden gekozen:

-          Ik wil kunstgras in de tuin

-          Ik wil kunstgras op het balkon

-          Ik wil kunstgras op het terras

Ook als je op zoek bent naar gekleurd kunstgras of kunstgras voor in de winkel of op een beurs ben je bij ons aan het goeie adres.

Veiligheid

Er is veel te doen geweest over de veiligheid van kunstgras sportvelden voor kinderen. Dat ging echter over de zwarte rubberkorrels (granulaat) dat tussen de sprieten zit. De kunstgrasmatten die je bij ons koopt, bevatten géén rubbergranulaat en hebben een veiligheidscertificaat [link naar certificaat blog] gekregen van het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV. Dit betekent dat ons kunstgras even veilig is als kinderspeelgoed. We leggen zelfs bij kinderdagverblijven!

“Ons kunstgras is even veilig als kinderspeelgoed”

Ook voor huisdieren zijn onze kunstgrasmatten geschikt. Het kunstgras lijdt niet onder eventueel graven en ontlasting schep of spoel je er zo af. Het plastic kan alleen gevaarlijk zijn wanneer ze gaan knagen/kauwen.

Daarnaast is het kunstgras behandelt en heeft het een brandvertragende werking. Let een beetje op bij het barbecueën met kolen. Het blijft natuurlijk gewoon kunststof dus kleine schroeiplekken kunnen wel ontstaan, maar die zijn eenvoudig te repareren.

Lees ervaringen van klanten

Gebruik

Sporten en spelen kan op alle soorten kunstgras. Wil je kunstgras speciaal om op te voetballen, tennissen of hockeyen? Dan is het handig om een speciaal kunstgras sportveldje aan te schaffen. Dit kan al zo eenvoudig zijn als een verzonken hockeyveldje. Deze kunstgrassen zijn ideaal voor intensief gebruik.

Overigens kun je op al onze kunstgrasmatten zonder problemen een trampoline, een speeltoestel of zelfs een zwembad plaatsen. Als je de installatie weghaalt even de garen opborstelen en je ziet er niets meer van!

Kind op kunstgras

Kwaliteit

Kunstgras is er in vele soorten en maten. Door technologische ontwikkelingen krijgen het kunstgras een meer natuurlijke uitstraling: de beste soorten zijn al nauwelijks van echter gras te onderscheiden! Bovendien zijn de beste kunstgrasmatten erg zacht en prettig om met blote voeten over te lopen. Sommige soorten hebben de speciale C-shape techniek waardoor de sprieten beter blijven staan.

Onderhoud

Met kunstgras zijn maaien, sproeien en inzaaien verleden tijd. Voor het mooie kan je het af en toe opborstelen en de bladen verwijderen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Drankvlekken of ontlasting van huisdieren kan je er gewoon met sop afboenen. Het kunstgras verkleurt niet. Je krijgt 8-20 jaar UV-garantie.

Voor je kunstgras koopt, eerst gratis stalen aanvragen

Voor je kunstgras gaat bestellen, is het slim om gratis stalen aan te vragen. Je krijgt dan 4 verschillende soorten kunstgras thuisgestuurd. Zo kun je de verschillen tussen de verschillende kunstgrassen goed zien en voelen. Probeer het: zodra je het ziet en voelt, ben je om!

We kunnen er nog duizend woorden aan wijden, maar je moet het zien en voelen om te geloven. En dat hoeft niets te kosten:

Vraag hier gratis stalen aan!

 

Kunstgras bestellen: hoe werkt dat?

Je hebt de ideale kunstgrasmat geselecteerd. Deze wil je bestellen en zo snel mogelijk binnen te hebben om te genieten van je nieuwe strakke gazon. Hoeveel heb je eigenlijk nodig? En waar moet je nog meer op letten?

Oppervlakte bepalen

Kosten

Geen tuin is hetzelfde. Gelukkig is een kunstgrasmat flexibel en kan zonder enig probleem op een helling of in iedere vorm gesneden worden. Wel zorgen ronde vormen of hellingen er voor dat je meer vierkante meters oppervlakte nodig hebt. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je kunstgras.

Kosten

Kunstgras prijzen variëren van € 9,95 tot € 36,95 per m2. Hoe hoger de kwaliteit van de sprieten en hoe hoger de dichtheid van de kunstgrasmat, hoe hoger de prijs. De totale prijs van je bestelling is afhankelijk van twee factoren:

-          Het soort kunstgras

-          Het aantal vierkante meters

Als je weet welke soort je wilt, kan je bij het bestellen het aantal vierkante meters dat je nodig hebt invullen. De prijs wordt dan automatisch berekend. Twijfel je of wil je advies op maat hebben? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk onze goedkoopste kunstgrasmatten 

Accessoires

Een kunstgrasbezem is handig om de sprieten weer mooi overeind te borstelen. Als je valdemping of een stabilisatiedoek wilt, zal je dat moeten meenemen in de prijs. Ga je zelf het kunstgras leggen, dan moet je ook denken aan accessoires als haken om het kunstgras vast te zetten.

Het kunstgras is aangeschaft, wie gaat het leggen?

Als je de juiste kunstgrasmat hebt gekozen en besteld, krijg je het binnen één week binnen. Dan rijst de volgende vraag: wie gaat dat eigenlijk leggen?

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een kunstgrasmat werkt nagenoeg hetzelfde als het leggen van tapijt. Als je dat kan, kan je met onze uitgebreide leginstructies eenvoudig zelf kunstgras leggen. Je vindt hier een lijst met benodigdheden, een stappenplan en een handige video om je het legproces uit te leggen.

Heb je glooiingen of lastige hoeken en wil je zeker weten dat het goed lig? Dan kan je er ook voor kiezen om het kunstgras door ons te laten leggen. Restmateriaal en afval nemen wij altijd weer mee zodat je meteen kunt genieten van je nieuwe kunstgrasmat. Maar je mag er natuurlijk ook zelfs iets creatiefs van maken!

De ondergrond

De ideale ondergrond voor kunstgras is een zandbed van 4 à 5 cm dik. Is de ondergrond van jouw tuin niet geschikt om kunstgras op te leggen dan moet dit vooraf hersteld worden. Geen nood: kunstgras kan op vele soorten ondergrond gelegd worden en met een stabilisatiedoek valt veel op te lossen.

Kunstgras kan ook goed op tegels gelegd worden. Let er op dat regen goed weg kan lopen en dat de tegels netjes liggen en niet uitsteken. Wil je zeker weten dat er na verloop van tijd geen tegelrandjes in komen te staan, dan raden we aan drainagematten te gebruiken.

Tot slot: vraag altijd gratis stalen aan

Nogmaals: als je ervoor kiest om kunstgras te kopen, wil je zeker weten dat je goed zit. Wij raden onze klanten daarom altijd aan om een aantal varianten met elkaar te vergelijken. Als je de kwaliteit van onze kunstgrasmatten ziet en voelt, raak je overtuigd!

Vraag hier gratis stalen aan!

 

Neem voor vragen contact met ons op.