Advies nodig of direct telefonisch bestellen? Bel naar 03 8084 538

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 • Gratis verzending
 • Pinbetaling bij levering
 • Bericht voor levering
 • Online veilig betalen

 • Levering is gratis
 • Bericht voor leveringBericht voor levering
 • Betaal veilig online
 • Betalen bij onze chauffeurPinnen bij levering
 •  

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Blog

Pandasia, het mooiste pandaverblijf ter wereld, verfraaid met kunstgras

In het voorjaar van 2017 is in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen een nieuw complex geopend voor 2 van de zeldzaamste dieren ter wereld. Het complex is namelijk speciaal gebouwd voor een duo reuzenpanda’s: Wu Wen en Xing Ya. Kunstgrasnet werd benaderd voor dit dierenverblijf, waardoor ons kunstgras nu onderdeel is van dit fantastische complex dat recentelijk is uitgeroepen tot mooiste pandaverblijf ter wereld.

Panda

Complex in Aziatische sferen

Het Ouwehands Dierenpark is één van de slechts 18 dierenparken waar reuzenpanda’s te zien zijn. Voor het complex is dan ook kosten nog moeite gespaard. Zo is het verblijf van de reuzenpanda’s 3400 m² groot en bevat het een eigen binnen- en buitenverblijf voor zowel het mannetje als het vrouwtje. Tevens zijn er meerdere verblijven waar ze ’s nachts kunnen slapen. Ook over de gezondheid van de dieren is nagedacht: Zo bevat het complex een koelcel voor de opslag van de bamboe, een eigen kliniek en zelfs een kraamkamer.

Het gehele state-of-the-art complex is meer dan 9000 m² groot en ademt een Aziatisch ambiance. Het kunstgras van Kunstgrasnet is gebruikt om het complex een natuurlijk uitstraling te geven. het geheel dat opgebouwd is als een traditionele Chinese tempel, compleet met eigen pagode, bevat namelijk ook een restaurant en een winkel. Kunstgrasnet werd benaderd om het dak van het restaurant van kunstgras te voorzien. Vanuit het verblijf kijk je namelijk op dit dak, wat zowel voor de bezoekers als de panda’s niet heel mooi is. Nu het dak van het restaurant voorzien is van kunstgras, vormt het een mooi geheel met het pandaverblijf. Nadat we het eerste gedeelte gelegd hadden, was Ouwehands Dierenpark zo tevreden dat ze ons nog benaderde om een tweede gedeelte aan te leggen en natuurlijk zeiden wij ja. “Alles voor de panda’s!”

Alles voor de panda’s!

De Chinese instanties zijn erg zuinig op de panda’s en dus ook erg kieskeurig over waar ze de dieren onderbrengen. Een delegatie uit China is het complex dan ook uitgebreid komen keuren. Vorig jaar januari noemde de delegatie Pandasia al “het grootste en mooiste pandaverblijf ter wereld”. Dit is beaamd door de Giant Panda Global Awards die het complex inderdaad tot het mooiste pandaverblijf ter wereld hebben uitgeroepen. Wij zijn natuurlijk erg trots dat we aan zo’n mooi dierenverblijf een bijdrage hebben mogen leveren met ons kunstgras.\

Pandaverblijf

Beschermingsproject

De reuzenpanda is een zeldzame diersoort: er zijn er nog maar minder dan 2000. Ze komen momenteel alleen nog voor in een klein aantal bamboebossen in Centraal Azië. Daarom werkt het Ouwehands Dierenpark samen met WNF aan het beschermingsproject voor reuzenpanda’s in China. Bovendien is deze samenwerking met verschillende Chinese instanties onderdeel van een fokprogramma. Dit is ook de reden waarom er in het Pandasiacomplex in Ouwehand Dierenpark ruimte is gemaakt voor een kraamkamer.